Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2012. november 12., hétfő

Használati utasítás

Mai megbeszélésünk emlékére :)
Kedves Csoportom!

Ez itt a Lecke One, melyet nektek készítek. Olyan feladatbank, ahol a fejlesztő foglalkozáshoz kapcsolódó otthoni feladataidat találjátok meg. A feladatok igen változatosak lesznek, filmek, zene, cikkek, irodalmi anyagok stb., ami csak eszembe jut. Én sem szeretnék unatkozni a szabadidőmben, míg összeállítom őket, így remélem nektek sem lesznek azo

k :)
Az alábbiakban leírom, hogyan fog működni:
1. Az oldalon számozott feladatok lesznek. A Hu1. szám alatt a magyar nyelv-irodalom-történelem területekhez kapcsolható első feladat lesz, a Re1. szám alatt a matek-természettudományok területekhez kapcsolódó első feladat. Természetesen ahogy töltöm a feladatokat, úgy fog nőni a sorszám (csodálatos módon:)
2. A feladatok nemcsak sorszámmal, de egy pontszámmal is el lesznek látva: 1 pont a legkönnyebb, 3 pont a legnehezebb feladat.
3. Egy hónapban 10 pontot kell gyűjtsetek. Ti döntitek el, hogy milyen feladatok megoldásával, hány feladattal szeditek ezt össze. (A 10 bontását elsőben tanultátok, ismételjetek :) Ha többet gyűjtesz, mint 10 pont, átviheted következő hónapra, de csak max. 3-at, mert az a cél, hogy egész évben használd a fejed.
3. Ha kiválasztottad a feladatot, hozzászólásban jelezd, hogy vállalod. Természetesen nem licitálunk, mint a tőzsdén, egy feladatot többen is megjelölhettek, hiszen a megoldások úgyis egyediek lesznek. Ti is látjátok, hogy ki mit vállalt, beszélhettek róla, gondolkodhattok közösen, de mindenki egyéni megoldását szeretném megkapni. Tehát a csoportmunka nem ördögtől való, viszont a másolás tilos, felejtsd el a ctrl c/ctrl v gombokat a számítógépen :)
4. Nem kell sorban haladni, bármikor bármelyik feladat választható, ami az oldalra került, és Te még nem oldottad meg.
5. A megoldást elküldheted e-mailben, leírhatod lapra, és személyesen odaadhatod, ahogy neked kényelmesebb, ami technikailag kivitelezhető.
6. A megoldásokat minden hónap utolsó péntekéig kell eljuttatni hozzám. Késést csak 6-feletti erősségű földrengés, vulkánkitörés, 39 fok feletti láz, árvíz és világvége igazolhat, egyéb esetben orvosilag is helyénvaló, ha használod a fejed.
7. 3 pontot tudok adni akkor, ha Te állítasz össze feladatot a társaidnak, ami felkerül az oldalra. Bízom a kreativitásotokban, de a cenzúrát működtetem, így nekem kell elküldeni/odaadni ezeket a feladatokat is és én döntök, hogy felteszem vagy sem. (élet és halál ura vagyok:)
8. Ha mindez megvan nagy örömmel elfogadod azt a szép jegyet, amit már nem én, hanem a tanáraitok fognak adni az egész hónapon át tartó megfeszített munkátokra.
Hát kezdetnek ennyi. Gondolom, van egy-két kérdés, amire elfelejtettem kitérni, de nincs kétségem, hogy Ti majd figyelmeztetni fogtok rá :)

Jó hír: aki végigolvasta idáig, megértette, hogy mi a dolga, az máris jóváírhat magának egy pontot szeptemberre:))) (Jelezd hozzászólásban, ha így van)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése