Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2012. november 13., kedd

23. feladat



Mi magyarok egyedülálló nyelvet birtoklunk, melyet a világon sokan csodálnak és irigyelnek tőlünk. Valóban nagyon gazdag, ezerféle módon tudjuk rajta kifejezni az érzéseinket. (Gondolj csak arra, hányféleképpen tudod kifejezni ross
zallásodat, ha mondjuk szeretett tantárgyadból szeretett tanerőd egy nemszeretem jeggyel örvendeztet meg...)

A következő vers is ezt bizonyítja, a megy ige változatainak, árnyalatainak felsorakoztatásával.
Feladat: ennek alapján készíts egy szinonima gyűjteményt a beszél ige rokonértelmű változataiból. (Nagyon szleng és nagyon csúnya ne legyen, kérlek !)
Jutalom: ha min. 12 van, akkor 1 pont. Annak, aki nagyon sokat gyűjt megajánlok esetleg még 1-et.

http://www.magtudin.org/Nyelvlecke.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése