Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2012. november 13., kedd

21. feladat

Pályaválasztás 1.

Arra gondoltam, hogy a feladatok közé becsempészek néhány olyan filmet, ami különleges szakmákat mutat be. Hátha valakit segít a pályaválasztásban, de legalábbis felkelti a figyelmeteket a téma iránt. 
Ez alkalomm
al a borász mesterségről nézzétek meg az ismertető filmet, majd válaszoljatok az alábbi kérdésekre (nézzetek utána, ha nem volt a filmben mindenre meg a válasz:)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vCsOXm-1ukw

Kérdések:
1. Honnan származik a magyar szőlőtermesztés és borkultúra?
2. Sorolj fel magyar történelmi borvidékeket!
3. Mit takarnak az alábbi kifejezések?
- bogyózás, préselés, zúzás, kénezés, üledék, derítés
4. Mi a borász névjegye?
5. Mitől függ a bor minősége?
6. Hogyan lehet valakiből borász, milyen képességekkel kell rendelkeznie ehhez?


A feladatot három pontért lehet megoldani :-)





2 megjegyzés: