Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2012. november 13., kedd

29. feladat


A késlekedőknek még egy gyors feladat, így a hónap utolsó napjára:

Biztos hallottátok, hogy milyen szörnyű pusztítást végzett Amerikában a Sandy nevű hurrikán.
Mellékelek egy képes riportot, hogy a saját szemetekkel is lássátok,
 mennyivel szerencsésebb szegletében élünk a világnak. A jó öreg Kárpát-medence ugyan nem büszkélkedhet szélsőségesen magas hegyekkel, óriási tengerekkel, de szélsőséges időjárási jelenségekkel sem.

Feladat:
1. Gyűjtsetek igéket a képek alapján, csoportosítsátok igefajták szerint (cselekvést, történést, létezést kifejező igék). Legyen mondjuk 20 db.
Kaphatsz érte 1 pontot.

2. Képzeljük el (milyen szerencse, hogy ez nekünk csak játék), hogy New Yorkban kell átvészelnünk a hurrikánt. Nem lehet kiszámítani, hogy mennyi ideig fog tartani, milyen károkat okoz a házatokba, de egy biztos, egy menhelyre kell költöznötök arra a pár napra, amíg a fejetek felett tombol.
Készíts össze egy nem túl súlyos túlélő csomagot, amit magaddal viszel. Hasznos dolgok legyenek benne, illetve az, amit biztos magadnál akarsz tartani, nehogy megsemmisüljön.
Ezért is 1 pontot kaszálhatsz.

http://index.hu/kulfold/2012/10/29/kepeink_-_sandy_hurrikan/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése