Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2012. november 12., hétfő

9. feladat



Egy kis népnevelés következik:)

Az augusztus 31-i Metropol újságban megjelent egy cikk a következő címmel:
"A képernyő előtt telik el az idő zöme". Ezt idézném az alábbiakban.

"Egy átlagos hétköznapon egy órát tévéznek és háromnegyed órát számítógépeznek a már olvasni tudó kisgyerekek, miközben csak 40 percet töltenek olvasással. A fenti elkeserítő adat egy, a gyermekek médiafogyasztási és olvasási szokásairól készített online kutatásból derült ki. A kérdőívet 2243 internethasználó szülő töltötte ki.
Arra a kérdésre, hogy a szülők mennyire alkalmazzák a jutalmazás, illetve a büntetés eszközeként a tévét, számítógépet, illetve a könyveket, a megkérdezettek több, mint 70 százaléka azt válaszolta, hogy büntetésből el szokta tiltani a gyermekét a televíziózástól, vagy a számítógép-használattól, míg az olvasás tiltásával, a felolvasás megvonásával mindössze a válaszadók 9 százaléka élt.
A jutalmazás tekintetében éppen fordított a helyzet: a gyermekek csaknem 30 százalékát jutalmazzák azzal, hogy tévét nézhet, 35 %-át azzal, hogy a számítógéphez ülhet és a gyerekek háromnegyede kapott már jutalmul könyvet."

Feladat:
Érvelj a számítógép-használat és tévénézés mellett és ellen.
Először légy te a gyerek: gyűjts érveket arra, miért érdemes megengednie a szüleidnek, hogy a képernyők előtt kockulj!
Utána légy te a szülő: gyűjts érveket arra, hogy miért is kell eltiltani a csemetét az elektronikus médiától!

A feladatmegoldásért két pontot kaphatsz:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése