Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. január 4., péntek

51. feladat

Dumb way to die óta vártam már, hogy szembe jöjjön velem valami hasonló stílusú rajzfilm. És itt van!

Lessétek meg, kíváncsi vagyok, fog-e tetszeni. A téma elgondolkodtató, Egon és Döncire hajaz (láttátok?). Sajnos poénosnak tűnik, de valójában nem az.

Nézzétek meg, ide katt:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WfGMYdalClU




Feladat:

Szerinted miben kellene változnia az emberiség hozzáállásának ahhoz, hogy maradjon még valami ezen a Földön? Ismeritek a mondást: "Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vízét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni."

Adjatok tanácsot a fenti emberkének, mit tegyen, vagy mit ne tegyen annak érdekében, hogy áldásos ténykedése után ne csak egy kupac szemét maradjon a Föld nevű bolygóból. Várok 10 felszólító módú mondatot.
Ezen felül kérném, hogy gondold végig, és egy rövid fogalmazásban írd le, hogy szerinted Budapesten milyen kezdeményezések vannak a környezet védelmében, illetve szerinted milyen területeken lehetne még javítani a környezet állapotán. (Terjedelme 6-8 mondat). Kérlek benneteket, hogy amit kiadtok a kezetekből, olvassátok el, mert néha égnek áll a hajam attól, amiket leírtok :(

Legyen mondjuk 3 pont, oké?

(Egyébként tudtátok, hogy 1 kg hús előállításához 10-szer annyi vízre van szükség, mint 1 kg gabona előállításához? Ha a világ vegetáriánus volna, a Föld el tudná tartani teljes lakosságát, és senki nem éhezne.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése