Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. január 7., hétfő

54. feladat

Apropó! És Te melyik korban szeretnél élni?


Az előző feladatban olvashattatok egy fogalmazást egy nápolyi kisiskolás tollából, ahol leírja, hogy ő melyik korban szeretne élni.
Nekem az őskor túl kemény lenne, de mondjuk az ókori Görögország már tetszene, vagy egy reneszánsz udvar Itáliában...
És Ti melyik kort választanátok, és miért?



Feladat:
1. Írj egy fogalmazást, melyben válaszolsz a fenti kérdésre kb.15 mondat terjedelemben! Szép legyen, nehogy elküldjem Marcello D'Orta-nak, mint magyar díszpéldányát a szörnyű fogalmazásnak!

Ezért 3 pont jár, ha rendben találom!

2. Ha te is az őskort választanád, írd át a kisgyerek fogalmazását úgy, hogy ne karót kapjon érte a tanár úrtól. Szép legyen, kerek, hibátlan, és magyaros, hogy nekem is megjelenjen a mosoly a szám szegletében....

Ezért 2 pont jár, mert ugye az eredeti szerző már vitt egy pontot:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése