Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. január 28., hétfő

60. feladat

Az élet szép - és sajna elég rövid

Az elmúlt két feladatban álarc mögé bújtunk és grimaszokat vágtunk. Most itt az ideje valódi arcunk mögé lesni: vajon milyen lesz 5 év múlva, vagy 10, esetleg 20 év múlva.



Ehhez inspirálódhatunk az alábbi rövidfilmből. (Gyerekkoromban még én is azt hittem, hogy a jövő olyan messze van, távoli és megfoghatatlan. Most már azt látom, hogy csusszannak ki a napok a kezeim közül, őrült sebességgel száguldok a világűrben, a Föld nevű bolygó hátán.)


Ezt másold be és katt:
http://vimeo.com/45135870#
http://vimeo.com/ramonandpedro/lemiroir


Játszunk egyet a saját jövőtökkel: képzeld el, hogy fog telni egy napod 5, majd 10 és 20 év múlva. Írd le, mit fogsz csinálni, kik lesznek körülötted, milyennek látod magad (kívül-belül), mit szeretnél megvalósítani akkorra a mai terveidből..


Ezért az időutazásért kaphatsz 3 pontot. ( A múltba már úgyis elutaztunk a családfás feladattal, most irány a jövő - ne felejtsd el a biztonsági övedet bekapcsolni!:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése