Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2012. december 30., vasárnap

50. feladat

Ünnepelek: 

Már az ötvenedik feladatot adom közre a blogon. Azt hiszem, amikor elindítottam az oldalt, nem gondoltam, milyen nehéz fába vágom a fejszémet. Nem könnyű mindig érdekes feladatot találnom, ráadásul olyat, ami nem csak a kedvetekre van, de tanultok is belőle. Azzal, hogy az olvasók száma és az oldal látogatottsága nő, a kedvem sem enyészik, így bízom benne, hogy a századik feladatot is ugyanolyan lelkesedéssel készítem majd! (Jaj nektek!)






A most következő képsort egy kedves ismerősömtől kaptam, nagyon látványos, nézzétek:

http://outline.blog.hu/2012/11/20/nezd_meg_ezt_a_szamot

Feladat:

Írd ki a szövegből a felszólító módú igéket! Írd mellé az ige kijelentő módú szótövét, és a felszólító mód toldalékát!
Az igéket írd át a következő alakokba is:
Kijelentő mód, jövő idő T/2 személy
Feltételes mód, múlt idő E/3 személy
Felszólító mód, jelen idő T/2 személy

Ezért 1 pont a jutalmad.

Újabb 1 pontért írd át a szöveget múlt időbe, mintha mindazt, amit a szövegben tanácsolnak, már megtetted volna! Egyes szám első személyt használj!

Tehát, ha mindkét feladatot megcsinálod, lesz két pontod :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése