Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2012. december 20., csütörtök

48. feladat

Ma kegyetlenül fáztam, biztos azért, mert már nagyon fáradt vagyok... Vagy csak hideg volt?
Eszembe jutottak az ágakon fagyoskodó madárkák, ők nem ugorhatnak be egy kávézóba, hogy egy forró itallal javítsák a hangulatukat és a hőháztartásukat.



Feladat:
Gyűjts madárkákat télire! Írd össze, hogy mik azok a jellemző madárfajok, amik a városban, illetve a közeli erdőkben-mezőkön telelnek. Mik a jellemzőik? Mivel táplálhatjuk őket? Hogyan készíthetsz nekik te madáreleséget? Mi az. amit tilos nekik kitenni, mert megbetegedhetnek tőle?
Ha gondolnál rájuk is így karácsony előtt: tégy ki madáretetőt és adj nekik enni! Ha jönnek, gyönyörködj bennük! A cinkék pl. hihetetlen murisak! (A városi madáretetőket is biztos érzékkel megtalálják!)
Csinálj róluk fotót, amint nálad csemegéznek, és küldd el nekem, felteszem ide. Összeszámoljuk a végén, hányféle madár látogatott meg bennünket.

Pont: mondjuk 5 madárismertetőért kapsz 2 pontot. Ha fotó is van dokumentnek, akkor legyen 3 pont:)
És üdvözlöm a madárkákat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése