Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. június 2., vasárnap

97. feladat

Verstanulás. Van akinek könnyű, van aki vért izzad közben. De ha lerajzolod, sokkal könnyebben megy! Bármilyen vicces karikatúra, butaság jöhet, ami segíti, hogy a vers megmaradjon a fejedben.

Ne izguljatok, nem kell most az én kedvemért verset tanuljatok! Más lesz a feladat.
Az én fiókámnak kellett a minap megtanulnia a Toldi utolsó két versszakát. Ő is elkészítette a maga karikatúráját  és pikk-pakk meg is tanulta vele a verset. Viszont rám maradt a rajz, és gondoltam kezdek vele valamit.

Feladat: összekevertem az egyes verssorokról készített rajzokat. Neked az lesz a feladatod, hogy párosítsd őket a megfelelő sorral. Kíváncsi leszek, hogy így visszafelé gondolkodva mennyire lesz egyértelmű.

Megoldás---> 1 pont


 Így szerette anyját a daliás gyermek,
Szívét nem bántá még nyíla szerelemnek;
Nem is lőn asszonnyal tartós barátsága,
Azután sem lépett soha házasságra.
Rettenetes vitéz támadott belőle,
Kalász-módra hullt az ellenség előtte,
Védte az erőtlent, a királyt, országot;
Csuda-dolgairól írtak krónikákat.






Senki sem állhatott ellent haragjának,
De ingét is odaadta barátjának,
S ha nem ellenkedett senki az országgal,
Örömest tanyázott a víg cimborákkal.
Nem hagyott sok marhát, földet és kincseket,
Nem az örökségen civódó gyermeket:
De, kivel nem ér föl egész világ ökre,
Dicső híre-neve fennmaradt örökre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése