Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. március 16., szombat

78. feladat

A nagy télben majdnem észrevétlenül elmúlt március 15. Sokkal inkább a hóban rekedt autósokkal voltunk elfoglalva, mint az ünnepléssel. De nem szeretném, ha a Lecke One-on se lenne nyoma, így a mai feladat ehhez a fontos ünnephez kötődik, bár kissé formabontó módon.


Az alábbi vicces párbeszédet a facebookon találtam. A két pesti nyomdász Landerer és Heckenast képzeletbeli posztja, mintha a zsebükben lapult volna már akkor egy okostelefon.

Olvasd el, nagyon muris:)



Képzeljük el mi is, hogy Petőfi és Szendrey Júlia között is létrejöhetett egy facebook kapcsolat. Vajon mit írtak volna ők ketten egymásnak? Petőfi az utcán, hol szaval, hol nyomdát foglal, hol Táncsicsot szabadítja ki a börtönből. Júlia otthon, izgatottan várja. Mit írnának, szerinted?
Írd meg ezt a képzeletbeli párbeszédet 8-10 mondatban!

Jutalmad 2 pont lesz.

Csak okosan, ne legyen tiszteletlen, két nagy ember beszélget te általad:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése