Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. március 6., szerda

75. feladat

Bölcsek köve




A könyvek azért születnek, hogy eligazodási pontot jelentsenek az élet hullámvasútján. Nincs olyan élethelyzet, amire ne lehetne egy megfelelő műben fellelhető igazságot találni.
Ezért jó olvasni- mások érzései rávezethetnek arra, hogy megismerjem és megértsem a sajátjaimat. (Az olvasás egyéb fejlesztő hatásáról most nem papolok nektek, úgyis felesleges volna:)

Manapság a jó könyvekből (és a rosszabbakból is) Hollywood azonnal filmet készít, inkább rosszabbakat, mint jókat, de néha az ellenkezőjére is van példa.
A jó példa egyike a Gyűrűk Ura, ami persze még így sem közelíti meg a könyv nagyszerűségét.

Álljon itt hát belőle egy darabka, ahol máris szinte véletlenül elpottyan egy-két nagy életbölcsesség. Nyissátok rá a fületeket!




Feladat:

Tekintsd át a kedvenc olvasmányaidat. Keress benne olyan szereplőket, akik a bölcsességet testesítették meg a műben. Olyanok, akik tanítottak valamit a főszereplőknek (esetleg maguk a főszereplők), közvetítenek valami fontos tudást a történet során.
Válassz ki egy ilyen szereplőt, írj róla: miért fontos a szerepe a műben, mire tanít. Idézhetsz is tőle fontos gondolatot. A terjedelem legyen több, mint fél A/4-es oldal!

A feladatnak megfelelő megoldás 3 pontot fog érni:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése