Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. április 2., kedd

81. feladat

Én nem tudom, ti hogy bírjátok ezt a soha véget nem érő telet, de én mániákusan várom a tavaszt, mániákusan keresek mindent, ami a tavasszal kapcsolatos. Kezdem azt hinni, hogy az időjárás valami rossz vicc, áprilisi tréfa...



 A mostani feladathoz egy tavaszi verset választottam, Fésűs Éva költeményét. A feladatotok az, hogy minden szavát szófaj szerint válogassátok szét, táblázatba szedegessétek (ige, főnév, melléknév stb, stb.).

Tarifa 1 pont.

Itt a vers:




Fütyörész egy pajkos
szélgyerek,
bolyhos barkaágak
lengenek,
ragadós rügyecskék
bomlanak,
pilleszoknyát szárít
déli nap.
Odafent egy felhő,
csöpp fodor,
égi réten árván
bandukol,
eltévedt a szélben,
pityereg,
könnye futó zápor,
lepereg.
Iszkol a sok hangya,
hazafut,
de mire elérnék
a kaput,
áprilisi zápor
el is áll,
jót nevet a huncut
napsugár!



(forrás: Read more: http://www.operencia.com/versek/tavaszi-versek/91-fess-eva-aprilisi-trefa#ixzz2PKWiSx8Y)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése