Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. február 1., péntek

62. feladat

Egy kis Itália....

Bocsánat, "minden szentnek maga felé hajlik a keze", én meg szent se vagyok... Így nem állhatom meg, hogy egy kis olasz vonatkozású szöveget ide ne csempésszek:)

Egyik kedvenc tartományom Umbria, "Olaszország zöld szíve", és kedves városaim Perugia és Assisi, felejthetetlen élményeket szereztem arrafelé. 

Az alábbi szöveg erről a tájról szól, ráadásul már a tavaszt idézi, amit alig győzök kivárni.


"A nagy umbriai síkság, amelynek egyik sarkában egy sziklaasztalon áll Perugia, a másik sarkában, az irdatlan Subacio-hegynek támaszkodva, Assisi fehérlik, néhány nap alatt virágba borult. Mindenfelé viruló gyümölcsfák árasztották az évszak átható ujjongását, és különös, csavart ágú eperfák, halvány, olasz-zöld olajfák és azok a lila virágú, nagy fák, amelynek a nevét senki sem tudta Mihálynak megmondani. Nappal a gyalogló akár ingujjban járhatott, az éjszakák még hűvösek voltak, de nem kellemetlenül. Mihály gyalog érkezett Spellóból Assisibe, felment a város legmagasabb pontjára, a Roccára, meghallgatta egy szép és bölcs olasz kisfiú történelmi magyarázatait, leült az ősi várrom egy falára, órák hosszat nézte az umbriai tájat, és boldog volt."


                                   
Feladat:

Gyűjtsd ki a szövegből a mellékneveket, és fokozd őket közép- és felsőfokban is! Írd le szép kis táblázatba, takarosan és kapsz 1 pontocskát:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése