Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. november 17., vasárnap

113. feladat

Nincs vasárnap feladat nélkül:) Hét közben csak rohannak a napok, nincs idő lassítani, belelazulni, végiggondolni.

Az élethez annyi minden kell, például bátorság.
Bagdi Bella dalát szeretném figyelmetekbe ajánlani. A Madarász utcai Gyermekkórház kis betegeinek szereplésével készült a klip, remélem értékelni fogjátok, akkor is, ha nem ez a zenei ízlésetek. A mondanivalója viszont mindenkihez szól, mert bátorságra a saját életünkön belül is nagy szükségünk van.

Hallgassátok!

https://www.youtube.com/watch?v=YbXW1Nq_hL0&feature=c4-overview&list=UU0DeVyvPns4hbJ1WGI2MoYg

( Ha nem sikerül ezen megnyitni,akkor a Youtube-on keress rá: Bagdi Bella: Bátorság dal (official video, valamiért nem engedte beillesztenem közvetlenül) 

Persze a feladat sem marad el! Hogy igazán sokat ízlelgessétek a szavait, a következőt kérném: gyűjtsétek ki a dal szövegében szereplő összes igét, és írjatok le róla minden jellemzőt (igemód, igeidő, cselekvő száma, személye, ige típusa- cs, l, t)!
Ha ez megvan, jöhetnek a melléknevek, ezeket is írd ki, és válassz egy neked szímpatikusat, és írj le egy olyan helyzetet az életedben amikor jól jön/jött ez a tulajdonságod.

Kicsit munkás a feladat, de meg is jutalmazlak érte 3 ponttal.

Köszönöm, hogy meghallgattad:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése