Magamról

Saját fotó
Zsuzsa blogját olvasod. Fejlesztőpedagógusként az a hivatásom, hogy nehezebben tanuló gyerekeknek segítsek megtalálni a kulcsot önmaguk tanulási folyamatainak megértésére, javítására. Véleményem szerint minden általános és középiskolába járó tanítványom képes a tanulásra, valamiben tehetséges, alkalmas arra, hogy megtalálja és kibontakoztassa életfeladatát. Ehhez szívesen vállalom a híd szerepét, mely segít átjutni a túlsó partra, ahol az önbizalmát visszanyert fiatal már egyedül is boldogulhat. Sok éves tapasztalattal a hátam mögött hiszem, hogy közös munkával és együttgondolkodással minden - nehéznek látszó esetben is- ott lapul a megoldás.

2013. december 15., vasárnap

117. feladat

Advent 3. vasárnapja van. Hihetetlen, mindjárt itt a Karácsony! 

A hangolódás érdekében gondolom sokan jártatok Ti is valamelyik adventi vásárban, vettetek részt adventi programokon.
Mi ma Budaörsön jártunk, a Jazzation karácsonyi dalait hallgattuk és forró gesztenye, forralt bor és kürtös kalács illatfelhőjébe burkolóztunk.

A templomok mellett már több helyen áll a betlehem, a Vörösmarty téren, Kőbányán élő betlehemet is lehet látni igazi állatkákkal.

Tudjátok-e honnan ered a betlehem állításának szokása? Hallottatok már Assisi Szent Ferencről? Tudjátok-e milyen figurák kerülnek a betlehembe, és hol készítik a leghíresebbeket? Egyáltalán, hol van Betlehem és hogyan kapcsolódik a Karácsonyhoz?

Hallottátok-e már, hogy miért híres a Balaton mellett található Vörs betleheme?






Ha még nem, nézzetek utána!
Egy fényképes, leírásokkal tűzdelt bemutatót várok (lehet ppt is akár), melyben összegyűjtitek a betlehem készítésével, hagyományával kapcsolatos ismereteket, gyűjtésetek eredményét!

Közben igyatok egy forró csokit, dézsmáljátok meg a hét lakat alatt őrzött mézeskalácsos dobozt, és hangolódjatok a közelgő ünnepekre!

Persze lesz jutalom is: 3 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése